Leiderschaps-programma

The culture defines the business

Waarom?

Het leiderschapsprogramma “The culture defines the business” neemt je mee in een mix van individuele en groepsmomenten, van inspiratie en theorie, van confrontatie en zelfkennis.

Alsmaar meer leiders worden bewust. Bewust van de impact van hun rol als leider op de organisatie. Bewust van de kracht van een sterke bedrijfscultuur. Als leider ben jij de initiator en de bron van de heersende cultuur in jouw organisatie of team. Begrijpen hoe jouw bedrijfscultuur in elkaar zit, begint bij het begrijpen wie jij bent en wat jou drijft en tegenhoudt.

“Welke energieën bepalen jouw leiderschap & je teamwerk?”
“Welke impact heeft dat op de organisatie in zijn geheel?”

Dit en nog veel meer zullen we bespreken in dit programma.
Dit leiderschaps-programma richt zich op iedereen in een leidinggevende functie die hierover vragen heeft.

De inhoud van het programma legt focus op de leider als persoon én op de bedrijfscultuur in diens organisatie.

Wat mag je verwachten?

Op het einde van het programma ga je naar huis:

 • Als een bewust leider
 • In staat om de cultuur van je organisatie te lezen
 • Met alle tools in handen om de cultuur van je organisatie richting te geven
Leiderschaps-programma richt zich op iedereen in een leidinggevende functie

Programma

Creatie van het veld

In een eerste individuele intake sessie ligt de focus op de creatie van jouw veld.

Tijdens deze sessie geef jij inzicht in je verhaal, creëer je een verbinding met Ben Poelmans en wordt het samen duidelijk wat de ingrediënten zijn waar we in jouw traject mee aan de slag gaan. ‘Waar sta jij vandaag?’ is het centrale thema in deze intake.

The essence

De essentie, dat ben jij als leider. Hoe sta jij erin? Ken je jezelf écht?

In deze groepssessie neemt Ben je mee op een zoektocht naar jezelf. Aan de hand van ‘de bloemlegging’ kom je te weten hoe jij je mooiste bloem kan zijn. Samen kijken jullie naar ieders organisatie: Hoe ziet het leiderschap eruit? “Is” elke leider wel in de organisatie? Hoe verbinden hemel (purpose) en aarde (de kern) zich in de organisatie?

The game

In de tweede groepssessie leer je kennismaken met de natuurelementen die aanwezig zijn in een organisatie en hoe die zich tot elkaar verhouden.

Ontdek hoe de waarden in balans moeten zijn om een echt draaiende cultuurmotor te ontwikkelen, kom te weten hoe je cultuur echt tot leven kan brengen in je organisatie aan de hand van cultuurdragers en begrijp waarom heersende angsten jouw organisatie tegenhouden om sneller te evolueren.

The playground

In de laatste groepsessie brengen we alles naar de aarde en gaan we in de praktijk. Wat zijn de stappen die jij te zetten hebt in jouw organisatie? Welke cultuurdragers moet jij gaan opzetten en hoe kan je dat dan aanpakken.

In deze praktische groepssessie komt al het voorgaande samen. Je bent je bewust van je organisatie & de stappen die gezet moeten worden.

Start the journey

Je bent nu een bewust leider. Je kan je cultuur van je organisatie nu lezen. Je weet wat je te doen staat als leider. In deze afsluitende individuele sessie zet Ben je op weg om alleen verder te gaan als bewuste leider.

Meer weten over Ben Poelmans?

Wat ander deelnemers zeggen

"Ik vind het ongelofelijk interessant. Het is een enorme verrijking. Dingen staan in een ander perspectief. Je wordt verplicht de confrontatie met jezelf aan te gaan. Wat dieper naar jezelf kijken en ook weten wat voor een impact dat heeft op je omgeving, op je reacties, op je communicatie."

D.H. – Vennoot

"Ik heb het gevoel dat de puzzelstukjes wel in mekaar aan het vallen zijn. Het is een meerwaarde om als groep door de ervaring te gaan. Het is ook super leerrijk om van heel andere types te leren."

K.P. – Managing Director

"Ik heb al veel over mezelf geleerd."

S.D. – Vennoot

Praktisch

 • Locatie: ’t Bolwerk in Edegem is een co-working, co-creation setting midden in de natuur en geeft een ideale context voor dit traject. ’t Bolwerk is gelegen in een historisch fort van de Antwerpse Fortengordel. Er is een ruime (gratis) parking. Het adres is Vestinglaan 55, 2650 Edegem.
 • Prijs: € 2.500 (ex. btw), facturatie bij inschrijving
 • KMO Portefeuille: Deze opleiding komt in aanmerking voor ondersteuning door de KMO Portefeuille onder het thema bedrijfstrategie en personeelsmanagement. Amazing Cultures is erkend als dienstverlener van de KMO Portefeuille onder het registratienummer DV.O248957.
 • Doorlooptijd: 6 weken
 • Aantal uur opleiding: Alles opgeteld bestaat deze opleiding uit 12 opleidingsuren.
 • Data:
  • Executive Intake: 16 april 2024 (slot doorheen de dag, in overleg)
  • Workshop 1: 23 april 2024 van 9u00 tot 12u00 & afsluitende lunch
  • Workshop 2: 30 april 2024 van 9u00 tot 12u00 & afsluitende lunch
  • Workshop 3: 14 mei 2024 van 9u00 tot 12u00 & afsluitende lunch
  • Afrondende Coaching: 21 mei 2024 (slot doorheen de dag, in overleg)

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden kan je hier raadplegen.

Inschrijven

Helemaal getriggerd door deze opleiding? Schrijf je snel in en we nemen contact met je op.

Naam(Required)