Aanbod

Inspireren

 

Onmiddellijk een samenwerking opzetten om de cultuur van je organisatie te transformeren naar een Amazing Culture is een grote stap. We vinden het belangrijk dat mensen en organisaties ten volle ‘ja’ kunnen zeggen tegen een samenwerking met ons.

Daarom bieden we verschillende mogelijkheden om kennis te maken met ons, met onze visie en onze manier van werken. Dat kan op verschillende manieren:

Webinars

Een maandelijkse (gratis) digitale meet-up waarin we een uurtje praten over bedrijfscultuur.

Meer info

E-Book

“de verschillende dimensies van bedrijfscultuur”

In ons e-book over de verschillende dimensies van bedrijfscultuur leer je kennis maken met ons gedachtengoed. We lichten toe hoe wij, op basis van al onze ervaringen bij klanten, een bedrijfscultuur in kaart brengen & aanpakken.

Download het e-book

Keynotes

Inspiratie brengen rond bedrijfscultuur in je team, op het jaarlijks personeelsfeest of op een event? Dat doen we graag!

De verschillende teamleden van Amazing Cultures inspireren graag een publiek met hun visie op bedrijfscultuur. Een (niet-limitatieve) lijst van onderwerpen waarover we graag praten:

  • Wat is bedrijfscultuur?
  • De verschillende dimensies van bedrijfscultuur
  • Een waardengedreven bedrijfscultuur uitbouwen.Autonome teams/Zelfsturing
  • Stress/Burn-out in je organisatie
  • Aantrekken (en bijhouden) van de juiste mensen voor je organisatie
  • Bedrijfscultuur als sleutel voor een sterk employer brand
  • Generaties op de werkvloer
  • Inspirerende testimonials van hoe Christophe (Eneco), Ben (Velocitas/Merluno) of Tim (Marbles) bedrijfscultuur lieten floreren.
  • ….

Amazing Cultures op mijn event

Je cultuur in kaart brengen

 

Als je ergens naartoe wilt, dan moet je eerst weten waar je vandaag staat. De weg naar een geweldige bedrijfscultuur start het met helder maken hoe de bedrijfscultuur er vandaag uitziet. Dat doen we door de cultuur van je organisatie te in kaart te brengen aan de hand van een Cultural Map.

Ook bij overnames of fusies brengen we de bedrijfsculturen in kaart. Door de culturen van beide partijen voor de overname of fusie in kaart te brengen aan de hand van een Cultural Due Diligence helpen we vermijden dat een clash van niet-compatibele culturen resulteert in een mislukking.

Cultural Map

Een Cultural Map is een cultuurscan van je organisatie. Aan de hand van interviews brengen we de cultuur van de organisatie in kaart zoals die nu is. Aan de hand van deze scan bepalen we samen de weg naar de bedrijfscultuur die jij graag wil in je organisatie.

Ontdek hoe we te werk gaan in een cultural map

Cultural Due Diligence

Bij overnames en fusies ligt de grote uitdaging in het succesvol samenbrengen van 2 bedrijfsculturen. Een cultural due diligence brengt in kaart hoe de twee bedrijfsculturen eruit zien en hoe goed ze aansluiten op elkaar. Aan de hand van een Cultural Due Diligence ken je dus de risico’s op vlak van cultuur alvorens je tot overname of fusie overgaat.

Werknemersbevraging

Een enquête die je helpt begrijpen wat er speelt in de organisatie.

Meer info

Trainingen en Workshops

 

Trainingen en workshops zijn de ideale manier om met een groep een stap vooruit te zetten. In groep leren feedback geven aan elkaar, samen de vertaling van de bedrijfswaarden maken, een creatieve brainstorm om nieuwe business-ideeën te genereren, een business ritueel om een moeilijke periode achter ons te laten,… We zetten trainingen en workshops gericht in waar nodig om individuen, teams of gehele organisaties naar het volgende level te brengen op bepaalde domeinen.

Ons aanbod in trainingen & workshops is erg breed. We durven te claimen dat we voor elke vraag een gepast aanbod kunnen doen. Daarvoor vallen we uiteraard terug op onze eigen expertise, maar beschikken we ook over een heel uitgebreid netwerk aan Cultural Agents die, elk vanuit hun eigen expertise, waarde brengen naar onze klanten.

Leiderschapsprogramma

Het leiderschapsprogramma “The culture defines the business” neemt je mee in een mix van individuele en groepsmomenten, van inspiratie en theorie, van confrontatie en zelfkennis.

Meer info

Transformatie-trajecten

 

De weg naar een geweldige bedrijfscultuur is bezaaid met vele actiepunten. In de praktijk stellen we vast dat de tijd en/of kennis niet altijd aanwezig is in een organisatie om de veranderingen die nodig zijn volledig autonoom op te nemen.

Vanuit die behoefte ondersteunen wij graag om de transformatie die nodig is in de organisatie samen waar te maken. Afhankelijk van de mogelijkheden nemen we een actieve of eerder adviserende rol op om het change traject door te voeren.

De zaken die we binnen deze trajecten aanpakken zijn zeer divers van aard. Dit gaat van leiderschapsprofielen opstellen, purpose & waarden helder krijgen, een team opleiden in verbindende communicatie tot het samenstellen van een taskforce om een DNA boek te creëren.

In transformatietrajecten is het steeds onze intentie om de periode van verandering zo kort mogelijk – doch op snelheid van de organisatie – te houden en altijd te zorgen voor een duurzame verankering. Zo blijven de veranderingen ook bestaan als wij niet meer aanwezig zijn.

Mentoring

 

Als je verandering doorvoert aan je bedrijfscultuur moet je steeds door een transformatiefase. Na die transformatiefase is er veel verandert, maar loopt daarom niet alles onmiddellijk vanzelf. Als we onze klanten ondersteunen via mentoring, wandelen we mee met hun in deze periode. Dat doen we door periodieke ondersteuning te bieden in de dagdagelijkse dingen die naar boven komen.

In die wandeling versterken we de leider(s) op individueel niveau, kijken we hoe we het team kunnen verbeteren door opportuniteiten en uitdagingen aan te pakken en dat alles in relatie tot de gehele organisatie.

Een ondersteuning via mentoring is tijd nemen om eens een stap naar achter te zetten en samen te kijken aan welke knoppen we nog kunnen draaien om de amazing culture om te zetten in de dagelijkse realiteit.

Bedrijfsculturen in kaart brengen bij Amazing Cultures