Bedrijfscultuur in kaart brengen

Met onze Cultural Map

Je bedrijfscultuur is essentieel voor de groei van jouw onderneming. Maar hoe ziet die eruit in jouw bedrijf en matcht hij wel met je waarden, missie en visie? Om die vraag te beantwoorden, is je bedrijfscultuur in kaart brengen de eerste stap in een samenwerking met Amazing Cultures. Onze Cultural Map toont de dynamieken en energieën die vandaag heersen binnen jouw organisatie.

Zo verbetert Amazing Cultures jouw bedrijfscultuur

Aan de hand van diepgaande gesprekken met leiders en werknemers brengen we de verschillende dimensies van jouw bedrijfscultuur in kaart. We doen dit scriptloos en luisteren ook naar wat er niet gezegd wordt. Ondersteunend nemen we vaak een employee survey af, waar we onze bevindingen staven met kwantitatieve analyse.

Een Cultural Map toont je je huidige sterktes, en waar kansen liggen om verder te groeien. Volgende stap: we bespreken, analyseren en brengen het resultaat samen tot leven in een integratieworkshop. Daarna leveren we niet enkel een rapport af. We tonen je met onze Cultural Map ook de volgende stappen op alle niveaus: individueel, als team en als organisatie.

Diepgaande gesprekken met leiders en werknemers om de bedrijfscultuur in kaart te brengen

Bedrijfscultuur in kaart gebracht

Onze klanten over hun Cultural Map

“Ik ben Amazing Cultures erg dankbaar voor de waardevolle inzichten over onze huidige bedrijfscultuur. Het bewustzijn dat de noden en wensen van elk uniek persoon bepalend zijn voor de vorming van ons team en daarmee ook voor de succesvolle werking van de volledige organisatie is enorm waardevol. We zijn ons ervan bewust dat we ons nog aan het prille begin van het groeitraject bevinden. Maar de grote doorbraak die Amazing Cultures ons alvast heeft gebracht, is een diepgaand bewustzijn.”

Michaël – ICONcept

“Straf dat jullie zo snel structuur kunnen brengen in hoe onze cultuur in elkaar zit. Nu beseffen we wat we moeten doen, hoe we het moeten doen en dat we niet meer moeten wachten.”

AXI-NSI

“Het was verbazend dat de Cultural Map zo duidelijk en zo accuraat was. Nu kunnen we er écht niet meer omheen.”

Horta

Stappenplan om bedrijfscultuur in kaart te brengen

Het stappenplan richting Cultural Map

Zo brengen we jouw bedrijfscultuur in kaart

  1. We starten met een intake met de leider(s) om te kijken welke (cultuur)dromen er leven en hoe deze vandaag al doorleefd zijn in je organisatie.
  2. We nemen een employee survey en kwalitatieve en kwantitatieve interviews af bij verschillende werknemers. Zo begrijpen we beter hoe zij het werken in jouw bedrijf vandaag ervaren. In deze open gesprekken focussen we niet enkel op cultuur, maar ook op hun rol binnen je bedrijf of de opportuniteiten die zij nog zien voor de organisatie.
  3. We brengen alle informatie samen en vatten de essentie samen in een presentatie. Die brengt jouw cultuur in kaart op basis van onze 3 dimensies van bedrijfscultuur.
  4. Die bevindingen presenteren we in een interactieve workshop. We gaan dieper in op onze bevindingen, filteren nuances en komen samen tot één geheel. Daarnaast bezorgen we je een ‘onepager’, één pagina die de essentie van ons traject samenvat. Zo is de Cultural Map helemaal duidelijk.
  5. We bezorgen jou een gepersonaliseerd voorstel om op basis van je Cultural Map de volgende stappen te zetten richting de Amazing Culture van jouw bedrijf. Dit doe je helemaal zelf, of wij helpen je daarbij. Totally up to you!

Pulse Check

Opvolging van je Cultural Map

Je bedrijfscultuur is constant in beweging. Daarom organiseren wij elk kwartaal een Pulse Check. Met dit mentorgesprek blijf jij op de hoogte van je vooruitgang: wat werkt en wat werkt niet? Die Pulse Check personaliseren we op de gecapteerde resultaten van de Cultural Map. Je ontvangt vier keer per jaar een gepersonaliseerde survey, wij verzamelen en analyseren de input. De resultaten en onze adviezen krijg je tijdens een mentorgesprek van één uur op ons kantoor of online.

Pulse check om de vooruitgang van je bedrijfscultuur op te volgen
Amazing cultures: officiële dienstverlener voor de kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille

Ondersteun jouw Cultural Map

Dankzij de kmo-portefeuille krijg je als onderneming financiële steun voor diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten, zoals onze Cultural Map.

Als kleine onderneming geniet je 30% steun, als middelgrote 20%. Sinds 1 januari 2020 bedraagt het maximale steunplafond per jaar 7.500 euro. Reken op ongeveer 60 adviesuren voor het opstellen van jouw Cultural Map. Let op: de periodieke herhalingen van de employee survey zijn niet subsidieerbaar met de kmo-portefeuille.

Amazing Cultures bv (0777.535.271 RPR Antwerpen) is erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille onder het registratienummer DV.A248937. Onze Cultural Map valt onder het thema ‘bedrijfsstrategie’.

Laat jouw bedrijfscultuur in kaart brengen door Amazing Cultures

Benieuwd wat er gezegd en niet gezegd wordt in jouw bedrijf? Merk je dat interne zaken je organisatie tegenhouden om sneller en gezonder te groeien? Of besef je het allesbepalende belang van het onderhouden van de cultuur binnen jouw onderneming en wil je hiermee aan de slag?

Neem contact op met Heleen of Tim om jouw bedrijfscultuur in kaart te brengen. Ze vertellen je ook graag meer over de rest van ons aanbod, met onder meer ons e-book en leiderschapscoaching.